nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem
nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem

18 March 2012

Scary movie.

"Weh dia jeling kat aku weh. Apa polak sangat dia tu, tak puas hati cakap depan-depan doe. Nak jeling plak!"
"Pergh tahu takpa seh. Aku memang dah lama, rasa bebannnn bila dia dekat!"
"Aku rasa aku lagi lawa dari dia. Wonder kenapa boyfriend dia boleh lekat"
"Duh! Kau fikir apa? Adalah tu dia kasi makan apa-apa!"
*Dua-dua gelak mengilai dan terbang ke kampung sebelah, mencari mangsa untuk digoda dan dihisap darah.*

Aku dengar. Sengeh, haha.
Teruskan, teruskan membenci. Teruskan!
Ada apa-apa kau dapat? Aku sudah bosan, dengan semua perangai kalian. Ini highschooldrama, namanya.
Mengerti? Mengarut. Cakap pasal orang lain, benci orang itu, benci orang ini. Lepas tuuuuu? Nak kata engkau perfect, tak ada siapa benci?

Sebab itu, aku sudah malas.
Dah lama aku malas begini. Lebih puas bila aku diam dan lihat sekor-sekor, tumbang.

Kemudian aku ketawa, puas.

Aku tak mahu masuk apa-apa drama lagi. Menontonnya saja dah membuatkan aku pening. Bagai berada dalam sebuah bilik yang siling, dinding, dan lantainya berwarna pendaflour. Terang-benderang.

Aku harap. Aku takkan jadi seperti kalian di atas. Lagi.

Walaupun aku pontianak. Aku mahu jadi pontianak yang dah bertobat.

*HEEEEEHEEHEEEEEEEEEE*