nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem
nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem

03 January 2012

It's complicated. NOT!

Mari kita bercakap tentang soal hati dan perasaan. 

"Hati bila dipaksakan, pasti takkan baik." 
      Pelan-pelan Saja by Kotak.

Apa aku nak tekankan dekat sini ialah, heartbreak. Aku tahu semua pernah rasa. Rasa manisnya cinta. Tiba-tiba hancur... Cinta pada aku kat sini ialah perasaan yang kau rasakan pada seseorang. Cuma kau mengharap dia rasa yang sama. In this case, dia TAK rasa benda yang sama. Dia TAK cinta kau. PERNAH RASA KAN? Tak pernah, meh sini aku ajar kau. Ni situasinya. Awek idaman lu yang lu usha berbulan-bulan tetiba muncul dengan balak lalu depan lu sambil gelak-gelak manja. Togede-gede. Pakai baju sama kaler.  Lu balik lu nangis sampai rumah lu macam kilang gandingan tisu dan hingus. Jap. Ewwww.


Habistu kau nak buat apa? Nak paksa dia minat kat kau? Dia memang perasan kau. Borak-borak kosong. Tapi dia tak ada feel dengan kau. Dia tak rasa macam nak kahwin dengan kau. Kau buatlah apa pun, kau terjun bangunan nak selamatkan dia ke apa ke kan. Dia memang takkan cintakan kau. Takkan kahwin dengan kau. 

Macam Bella dengan Jacob. Memey ar Jacob banyak tolong Bellahhh. Tapi last-last Bella kahwin dengan Edward jugak. Ada Bella kesah? Non ado... 

Last-last kau jugak yang meroyan sesorang... 



Piiiiirah.


Wahai Jacob-Jacob di luar sana, you are not alone. Yeah, memang Allah ciptakan rasa cinta tu untuk manusia bersyukur tentang nikmatnya cinta, iaitu salah satu daripada nikmat yang Allah kurniakan pada menusia menusia sekalian. Dalam heati. Ni pehal aku campurkan BM+BI nih. Heart+Hati=Heati. Lantakkk!!! Tapi kalau dah sah kau takda peluang lagi tak yah ah poyo sangat nak meroyan macam pempuan patah kuku. Entah ah. Aku dah selalu terkena kot. Aku dah LALI. Maybe kau amateur kot. Boo! Bosan dengan permainan nikmat yang satu ni. Kalau indah memang indah. Kalau pecah, nak kutip serpihan dia punyalah susah. Sebab tu kena selalu ingat dalam kepala, cinta tak boleh dipaksa. 

It's complicated but it's not. 

"The one that complicates the complication of the heart is the complete ignorance on what you need."
Quoted by me.

So this is my theory.
When you focus on what you want, you forget on what you  need. All you need is a person who understands you, who is willing to reply all your texts, who is willing to listen to all your heartbreak warfare... What you want is the one that you keep chasing all along but in the end she ran away with all her might to chase her own want... And the one you need is right in front of you. Still, you're blind. You want what you want, you need what you need, and in the end you won't have both. 

Malas. Malaaaaaaaas! *Emosi tetiba* BAI!