nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem
nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem

27 July 2011

Oi orang gilak.

Mesti pernah nampak orang gila kan? Ala yang tak waras tu. Yang suka azan ikut waktu negara lain depan kolej kita tu? Yang bermuka comot, berbaju compang-camping, pertuturan bersimpang-siur tu?

Aku selalu terfikir. Dia takda keluarga ke? What about children? Wife? Kenapa tak ada orang nak jaga diorang? How come they had went astray, went all over the city, kudrat mereka dapat dari mana?

What's on my mind right now is, what's on their mind?

Bahagianya mereka, agaknya lah kan.

Apa yang mereka fikirkan tak penting. Cercaan manusia sekeliling pun tak penting. Mereka tak perlu fikir apa-apa. Tanggungjawab? Mana ada. Dan yang penting mereka suci, tak berdosa dalam perbuatan pelik-pelik yang mereka pamirkan pada umum.


Dunia.

Nak jadi orang gila? Orang gila tak stress.

Bestnye.

Senyum.