nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem
nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem

24 May 2011

Ini tidak adil.

Kami mahu bersama sehingga ke akhir semester,
Tak mahu berpecah, tak mahu walau seorang pun pergi.
Sebab kami sudah rapat bagai kuku dan daging.
Macam adik-beradik.
Sisters.
:(

Ahli 11-01-08,
InsyaAllah semester depan kita jumpa lagi, sumpah rindu kalian.
Siapa rindu, sila angkat bantal dan ketuk kepala sendiri kuat-kuat.
Lebih afdhal minta orang lain yang berstamina tinggi untuk ketukkan. :)

Oh.

Kehadapan Pentadbiran Unit Kediaman Desasiswi KPTM Kuala Lumpur,

Jangan sesuka-hati buat rules baru tanpa pengetahuan daripada penduduk Desasiswi terlebih dahulu. Tolong jangan menyusahkan dan membuat pertuduhan melulu sesuka hati, kerana yang membayar yurannya kami, bukan anda. Dan seandainya ada pertukaran terhadap sistem pembahagian rumah, sila warwarkan info tersebut terlebih dahulu agar senang kami membuat mogok. Bukan kami tidak bersyukur, tetapi kami tidak puas hati

Rasanya inilah padahnya bila ada dua warden, dua-dua berikan pendapat bercanggah. Student keliru! Nak jadi warden ketiga lah macam ni. Cik Bibi, stay with us please, jangan lah pindah :/

Shah Alam.


Yaaaaay aku sudah selamat touch-down di Shah Alam! Woohoo! Siapa tak suka, balik rumah sendiri. Lepas berbulan aku nantikan saat ni. Serious tak sangka langsung, masa cepat sangat berjalan. Pergh sungguh, aku bersyukur sekarang cuti; sebab aku penaaaaat! Penat dengan semua drama, semua hantu, semua peraturan, so just in time! I'm back home baby, in the cradle of my beloved family and home in Shah Alam. Ngeee :DDDD Seronok! So what's the deal now? Nak hangout puas-puas dengan mai beloved sisters from the  different motherrrrrrrrs! (; Amirah Syahirah Amir Hisham & Asiah Khairuddin. That's gonna be my activity untuk minggu ni, lepas tu next week? Amirah dah fly to Kelantan, Asiah gonna be busy :'(( oh beby. 

...........BOSAAAANNNNNNNNNHHHHHHHHHHHH.........................


I'mmaBe I'mmaBe. Nak kerja, memang tak. Sumpah kemalasan, ingat nak duduk rumah je. Kalau kerja, nanti jadi macam dulu. Duit poket yang mama bagi lagi banyak dari gaji, ah malas ah. Baik tolong mama jaga anak kucing ^_^ ngeeeee. Ngehh. Gi men"ca-pub" ke kat mana-mana kan. Kira bulu kat badan Romie/Julie ke. Haaaaa. Masyuuuuuk!

OKAY FINE, TAK.

But sumpah I'm gonna miss Semester 1. I'm still excited dah dapat habiskan my first sem dengan lancar Alhamdulillah. Lepas terkandas sebentar masa di UiTM dulu. ABEFTADILUUUUUU. (Ability; Effort; Task-Difficulty; Luck!) Haha saiko, memang saiko. Haha sekarang aku bangkit. Recently aku selak balik drawings and workshops yang pernah aku buat masa jadi LADS dulu, aku terfikir. Kalau semangat yang aku ada sekarang, aku ada dulu, mesti now aku dah second semester at UiTM. But hell no, I don't have that soul before. WHY????!!! Malas sembang panjang dengan ko Man, mak aku kirim roti ni. Aku lemah dulu supaya sekarang aku kuat. Plus, if tak ada yang dulu yang sekarang pun haruslah tak ada jugak :) InsyaAllah semua aku jadikan pengajaran. Malaslah aku nak ulang sejarah lama. Syaitan je semua tu, nak tarik aku masuk lubang balik. Kau pehal? Nak cari pasal? Marah ni marah ni.

"When Satan reminds you of your past, remind him of his future"

Aku tahu. Memang susah nak bangkit bila your soul macam dah kena tarik, macam muka dah ditaikkan. Eeeeeh busuk. 0_0- Aku pernah berada di situ, sebab macam-macam hal atas kebodohan diri. Ah, chill lah. Handle with care, kita semua fragile. Siapa lagi nak handle, kalau barang broken siapa nak beli? Cer pikir. Betul kan? Sendiri mau ingatlah, pasang protection around yourself. Handle sendiri. Pasang CCTV, pasang benda yang bubble wrap tu around yourselves, letak bantal kat bontot, pakai helmet, and so on. 

!!!APENDEEEEE SEYHHH AKU MEREPEK!!!

Anyways, you get my point kan. Kalau jatuh, maybe a little bit torn here and there. Tapi tak damaged permanently. Lagipun kita ada channel yang kuat, kita orang Islam jarang damagekan diri sendiri. Sebab bila kita ada 2-4-4-3-4, kita selamat. BETOWL TAKS KAWANS KAWANSSSSHHH???? Betul lah tu John. Betul kan betul kan betul kannnnn? John... John...

Bubble wrap. Benda yang suka korang pop-pop tu. Hahahhahahahhaha I LIKE THIS STUFF XD

Apa-apa pun. We always get each other's backs kan. Kalau sakit naik atas, Kak Limah kata. Kalau kau buat-buat sakit, siap kau. APA AKU MEREPEKKKKK! Yang penting, aku dah sampai shah alam. 
Oh oh and kepada rakan dan taulan, Mak Jah, Pak Aji, Long Senah, Tok Pudin, kepada semua, saya insomniaaaaaa! Tau kan insomia tu apa. 

    in·som·ni·a
    noun /inˈsämnēə/ 
    1. Habitual sleeplessness; inability to sleep


Hah. So how? Akibat time final tidur lewat sungguh, hmm inilah jadinya. Mata ni degil. Degil ya amat! When I'm damn tired pun sure bangun pukul 2.00am, and I'mmaBe Insomniac. Adoh, ni cite apa niiii. Wa pun talak tahu maaaa. Wa sulah manyakk penat wooo. Wa tutup mata wa shutdown lepas subuh je la maaaa. Wa sungguh sedehhhhh.


HAHAHAHA XD Nyahh aku rasa aku banyak mencarut dah harini nok. Ko paham ke dak ko pikir la sendirie.

Toodles!

May peace be upon you.