nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem
nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem

31 July 2011

#100th post :)

Blog post, yang ke seratus.
Sebenarnya banyak lagi posts lain tapi dah di delete.
Nevermind that.
Ada sebab tersendiri, aku dan alasan aku.

Berwatak lembut namun berhati keras.
Ego tertancap tak berganjak
Susun kata tersusun,
Ada yang tak terucap.
Maaf pada semua. Seikhlas ku tuliskan, tulisan dari hati.
Sukar, runtuhkan yang sukar,
Bukan senang, cuba lagi kayuh lagi laju,
Esok masih ada kah? Asal kamu cuba. Asal kamu tanamkan niat itu, selamat insyaAllah.
Ramadhan menjelang, bersihkan semua luka lama.
Lupakan, serahkan padaNya.
Kumpul kudrat baru, lemparkan pada jalan yang lurus itu.
InsyaAllah.
/berkaca mata berkaca/

Ampunkan dosaku pada mu? Ku pohon. Senang untukku menulis, namun ini ikhlas.
Aku minta maaf pada kamu, kamu dan kamu serta kamu di belakang sana tu. Dan kamu yang menyorok tu.

Maaf, salam Ramadhan.

28 July 2011

White.

Cinta yang putih.
Tak pernah aku kenal arti yang sebenarnya.
Hatiku berdegup.
Mengalirkan darah.
Karena cinta itu.
Cinta seorang hamba pada Penciptanya. 
Mataku melihat.
Mencari cinta itu,
Lintasnya dihadapan mata ini cuma seketika.
Kelabu semula...
Cuma Penciptaku mengetahui,
Cintaku padaNya yang masih kelabu itu.
Cuma Penciptaku mengetahui,
Kelabu cintaku itu ku ingin tukar menjadi putih.
Sepertimana tatkala aku lahir dulu.
Seputih iman seorang bayi suci.
Ku damba semula,
Iman yang hilang.
Cinta,
Yang hakiki.
Kucari-cari, ku temu kan ku bajai, kan ku sanjungi.
Aku pingin putih itu. 


-5:15am, 3/7/2011

Terkadang aku rasa khilaf itu cuma milikku seorang.
Dengan rasa takut yang terlalu menebal,
Kabus mengkabutkanku.
Ah, aku takut.

Ya Rabb, hadirkan semangatku ! ! !

Silence

Sometimes, pernah tak rasa macam kamu mahu diamkan diri je?
Tanpa berkata dengan sesiapa pun.
Rasa macam ingin padam semua yang pernah diperkatakan.
Menekan kekunci Ctrl+Z untuk padam semua yang pernah ditulis dalam hidup ni.
Entah, terkadang aku rasa begitu.
Malu dengan apa yang pernah aku kata.
Aku rasa macam aku perlu cuma diam,
Sebab apa yang aku tulis, ucapkan, rasa macam tak memberi kesan pun pada walaupun satu hidup.


So I learned to listen through silence...
{Terasa, jauh hati. Dengan siapa? Entaaaaaaah, lah.}

"tak mampukah kau percaya
haruskah ku hebahkannya pada dengki dunia?
tidak bisakah kita sekadar pejam mata
biar jiwa bersuara"
-missfynnjamal

27 July 2011

Oi orang gilak.

Mesti pernah nampak orang gila kan? Ala yang tak waras tu. Yang suka azan ikut waktu negara lain depan kolej kita tu? Yang bermuka comot, berbaju compang-camping, pertuturan bersimpang-siur tu?

Aku selalu terfikir. Dia takda keluarga ke? What about children? Wife? Kenapa tak ada orang nak jaga diorang? How come they had went astray, went all over the city, kudrat mereka dapat dari mana?

What's on my mind right now is, what's on their mind?

Bahagianya mereka, agaknya lah kan.

Apa yang mereka fikirkan tak penting. Cercaan manusia sekeliling pun tak penting. Mereka tak perlu fikir apa-apa. Tanggungjawab? Mana ada. Dan yang penting mereka suci, tak berdosa dalam perbuatan pelik-pelik yang mereka pamirkan pada umum.


Dunia.

Nak jadi orang gila? Orang gila tak stress.

Bestnye.

Senyum.

19 July 2011

Alhamdulillah.

Syukur pada Allah yang masih mengurniakan nafas padaku dan padamu untuk segera memperbaharui taubat.

Perasan tak?

Aku dah buang semua perkara yang "memberatkan" blog aku ni.
Dari sudut mana kau nak lihat "memberatkan" tu, terpulanggg.
Aku mahu semua jadi ringaaaaan, seringan kapas.
Sebab aku bosan dengan yang berat.
Yang serious, maka aku buang.
Aku mahu happy semula.
Sebab aku berhak.
Aku juga manusia.
Macam kamu.
Serupa saja.
Takda beza.
Tangga.
Aku.
Dot.
.

18 July 2011

R.

Rabak, rapuh, ranap.
Renggang, resah,                          
Remuk redam.
Renyuk.
Rosak.

17 July 2011

Bothered.

Pak cik tu kata... Kalau hati sedih pun senyum je...
Senyum manis-manis, daripada masam-masam muka?
Tapi pakcik...
Saya bukan penipu... Saya bukan hipokrit...
Saya tak mampu pakcik...

Terima kasih pakcik. Takpe.
Biar saya senyum tapi mungkin untuk orang lain.

Esok ku nanti.

Felt shunned out. And so I miss home. People in it. 
And I miss my cats so very much. I miss Janey, Julie, Jamie, Romie, And the two Sockies kittens :'( 
Awwh. And my besties. 
Shunned out, maybe because of the weekends are dull 
and there's just three people in the hostel apartment so yeah... 
Still I felt so alone. Like I'm just alone in the house, ya know? 
Nevermind.  So damn blurred. What a week. 
Hope it's gonna be okaaaaay :') 

.....
Better aku cakap dengan Cleverbot, he's honest at least. Kan? 
;D

So haven't got as many assignments as the other section, 
probably because of the schedule's constant changes. Still unstable lahh. 
And I miss my mom's cook. *tetibe/suddenly/allofasudden.

Felt like Ness when he's having homesick and he can't perform in battles.
And speaking of Ness, I haven't finished the game yet!!!
And I'm already in the middle of the last chapter.
Tak sampai hati.




.





I hate you because...

Okay bye may peace be upon you. 

16 July 2011

Darling,

Never feel bad for yourself, it means you feel bad for what God has made you.
:)
He loves you, dear darling.
He loves all of us.
  
If you are to be perfect, what's the use of living in this world? Why is it that you're still here, living in this short world? You should be in Heaven if you are perfect. Right? :)
Never ever look down on yourself. You're special just the way you are.
Juuuuust the way you are :')
When you stand, walk, you stumble and you fall. That's because He want you to be cautious and it's a test for you. When you survive the test even if you're paralyzed, you've won dear.


❥ 


makcikmunamembebel :'D

It's THE Day.

x0x0x0x0x0x0x00x0x0x0x0x0x0x0x0x

I'd rather say this face to face but... We're miles away... (Not so :p) So my dearest dearest deaaaaarest best friend forever,
Miss Amirah Syahirah Amir Hisham,
You're nineteen now. 19. Your last year of being a teen.
Aaaaaawwwww... 
:') 
May you be happy happy always, smiles all over this precious year.
:')
I love you makcik!
Yes forever and always InsyaAllah 

x0x0x0x0x0x0x00x0x0x0x0x0x0x0x0x

13 July 2011

Purrfectly Perfect :3

They said that people who owns cats are lonely people. Those who said that, you have been awarded the most LAME people ever!
Just because we love cats, doesn't mean we're lonely. Just because we talk to our cats, treat them as human, doesn't mean we're lonely. Cats are for those who are lonely so they don't feel lonely anymore. No more :3
Don't stereotype. We cool people aren't lonely 'cause we fill our life with companions from two awesome Allah's creatures, human and cats :D Heck, we even found out that some cats are waaaaay better than human, right?
:) They have a lot more of a personality and can be more interactive ALL the time!

Here's what its like. Got it from here


Don't feel down on yourself. Never ever, you have on specialty, you have loved the Prophet's favorite animal, and you have been loved. :)

Ailurophile, is not a loneliness.

May peace be upon you!

Enjoy my cats :) 







more here: {linkie}

Wordless Worthless Wednesday


12 July 2011

Bornday. Everyday.

5 days more, seseorang tu punya hari jadi Amirah Syahirah, kawan sejak 1992. Baik punya!


Eeeeee ada makcik tu nak tua dah ohhhh, ngehhh :D 


*garu kepala* Nak kasi apa ehh kat mak cik nih. Ngeeee :) 


Okay so overall my class for the first week, memang macam biasa, ice breaking and all. Jumpa lecturer tu, lecturer ni. Jadual sangat best! Not so packed macam last semester. Cooooolness. Tapi dalam kelas memang meols jadi budak baik lah youols. Eh tak jugak yang aku duk poke poke orang sebelah tu apa? Tapi still budak baik. Jangan risau. Aku masih rindu ke-gay-an Section 2 1/2011 :') Now Section 2 2/2011 dah. Lain lain. Hiuuuu. Anyways, takpa. Kami semua masih punya matlamat yang sama. Nak belajar rajin-rajin semua, nanti dia sumbat semua jadi satu kelas, haaaa cool kan cool kan? :) Sekarang matlamat aku nak ceriakan diri sendiri je ha. Malas sangat nak fikir apakebendanya punya dramaria yang berlaku sekarang ni. 

:)


Ps: TESL seniors are aaaaaawesome :P Please don't be rude, juniors. I still feel like a junior even if I'm in Semester 2. I don't know them much, but they're a bunch of awesome people.   


Ngehh. May peace be upon you! 

06 July 2011

05 July 2011

:D


In traditional english, gay means happy.
In modern english, gay means homosexual.
Realizing this, aku dan BFFs dah lama gunakan ayat ni, gay. Ianya dah sebati dalam vocabulary aku.

[Most people in the gay community use "gay" only when talking about gay people. Outside the gay community, it is sometimes used as slang to mean something is weak, stupid, or less important. People sometimes say, "That is so gay!" to say something looks or acts stupid. People also use the word "queer" in the same way. Sometimes people also use this to mean something is very colorful. This is because of the stereotype that gay men are very interested in fashion, clothing, and interior design; another possibility is that people are still using the word in its original sense, as the word gay originally meant "fun" or "joyful". Sometimes even gay people themselves use the word this way. When they do this, they may not think the way they use "gay" about gay people.]

Kadang-kadang terbiasa daaaah gunakan sampai bila gunakan dengan orang yang tak biasa, dia offended pulak.

Jangan salah sangka tau!
I'm not like, cakap kamu gay yang lagi satu tuuu. 
Jom kita bersangka baik jom, heeheehee :)
Tak baik taaaaau buruk sangkaaaa~ 
Hihihi :P
Let's live a gay life, people.
Gay people out there, especially those in kelantan, UiTM Kelantan, please show yourself up!
And in Tanjung Malim, Perak! UPSI!
My BFFs are in serious need of someone who's the same as they are.
So you gays out there, 
Find Amirah Syahirah Amir Hisham 
& Asiah Khairuddin
A.S.A.P okay?!
Do me a faaaaavoooour hereee! Gay yourself up! 
You're not gay enough!

I miss my gay bff lovelies so much :') 
Oh check this blog out, it's aaaaawesome :D 

Orait now, may peace be upon you!
ps: It's 4:22 am, still awake. O_O Ayoooo~

First day

Today's monday, and the first day kami jumpa and mulakan aktiviti as a student. Tak adalah buat apa pun, all we did is just dengar taklimat from our program coordinator cum my mentor, Ms Izra Inna :) So, we were being introduced to our subjects and lecturers. The best part of semalam, jumpa my beloved old classmates. Yay! Feels so happy, lepaskan rindu. :') Each and every one of them is special, and to you old Section 2 and 1 people, you rock man :D Lebiu all <3 

And tomorrow, I mean hours from now, (It's 3a.m and I can't sleep) we're gonna start our class! And it's shocking to see how many unknown faces around. Betul punya cakap, there's just TOO MANY new students! Well welcome newcomers! :) 

KPTM is a seriously unique place. You'll find one rule and you'll have to say: KPTM NYA! Why? Sebab the rule is really quite ridiculous, never been heard before at other college. Example, "you can bring rice-cooker to the hostel but you're not gonna be permitted to use it. And you've got to register it (or any other electrical appliances) before you've got to have it in your apartment. And. You've got to pay the fees. Like. KPTM NYA KAN? HAHAHA XDD" - as quoted by my favorite warden, Miss Bibi (: 

So yup, welcome welcome. We're welcoming you with wide open arms :)
To new TESLians, welcome people! Make us proud. Make English Department proud. :D
Oh and, and, back to the topic kan. Macam tak dapat nampak any familiar faces pun. Macam tenggelam je semua orang dah. I miss the old atmosphere. Well benda semua akan berubah kan. Yes? So yes. Here goes, semester two. 

Oh my goodness it's 3:37a.m and I'm still not in my slumber. Oh well, tak boleh tutup mata. Gediiiiiik. Anyonyooooo. Anyways. 

Kalut ni ha nak pi start kelas dah ni esok ha. 
Bismillahirrahmanirrahim...

May peace be upon you! :)

04 July 2011

:)

Terbang burung terbang,
Patah sayap diduga,
Seandainya rebah,
Kau masih ada.

02 July 2011

Remaja Vlogging



Mereka sungguh gempak, checkemout yaw! 
Gotta catch em all! :))
Hee.