nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem
nurulmuna yem nurul muna yem nurulmunayem

31 May 2011

Memori Persendirian.

Terlalu banyak kenangan,
Yang hanya tinggal untuk dikenang.
Dalam setiap tangis yang tertawakan.
Dalam setiap hiba yang tersenyumkan.
Pelonjak hati,
Pewarna kain putih ini.
Yang kian kelam nan asap dunia.
Senyum.
Dalam senyum itu masih ada rasa manis,
Yang hanya untuk satu.
Pergi.
Bukan lama tapi yang pasti aku mahu kembali.
Hati tak puas lagi,
Mencari jawab pasti.

27 May 2011

Holly Holiday!

 sleep·o·ver
noun /ˈslēpˌōvər/ 
sleepovers, plural


  1. An occasion of spending the night away from home, or of having a guest or guests spend the night in one's home, esp. as a party for children
And that's where I've been spending my week! Basically yang dari UiTM or Politeknik semua dah register for next sem last week, this week's weekend, or next week.. So sebelum aktiviti saya bercuti seorang diri bermula, i meet up with my friends! Sleepover, three days two nights! :) And still, it's not enough. Hanging around, laughing every single time, love! Watched movies, ate our favourite SCM, went to the cinema, stalk people, hihi. Insomnia moments, Insidious, Running Man, How I Met Your Mother!!! And 3 minutes stare :D And and and and and next week my week will be dull again. Ugh. Kurang seronok di situ. Huuuu. D';


So before that, right after balik from kualalalalumpur, i terus met those crazy dear old classmates from smks7 :)

Asri, Fikri, Ili, Hafizah, Asiah, and Amirah.  

:D 
Fotogediks here and there, our event is to belanja a weirdo named Fikri roti canai. There were 6 of us so he ordered 6 roti canai for himself, and we have to pay for it. Orang lain makan satu, dia makan 6! >.< I told you, itu weirdo punya orang haha. -__-" And then, I gotta send some roti canai to my mum before heading out again, then they decide to visit my mum,  who happens to be mantan pengetua smks7, our old school :) Chatting here and there, said bye bye, group photo and Ili and Hafizah left sebab takut dengan Acid Man. Gruesomely traumatic, thank god we weren't attacked :/ Takde keje lain ke? Simbah asid dekat orang hish, poor guy lah. Anyways, after that us who remained went to a photogedik session dekat tasik near mahkamah majistret shah alam. Hihi gayness all over.

footnote: To my dearest Amirah Syahirah, take care for your new journey at Kelantan :) I'm gonna miss you soooooo! ;'( Byeeeeeeee. Lotssssoflove! <3
May peace be upon you.

26 May 2011

Disclosing disability.

Aku tak layak untuk penat dengan mainan dunia, I haven't paint the whole world with my colour yet. 
Aku masih muda. Aku masih punya peluang. Aku harus cuba akur dengan semua ni.
Walau kenyataan menyakitkan hati. Perjuangan! Itu yang harus aku fokuskan sekarang.
You may see me always keep smiling, always laugh, never seems to have any problems. 
Ah crap. Who doesn't have problems lah? Those who knows me best, for sure akan lihat aku menangis.
Serious punya cakap. Kalau dengan orang tercinta, susah aku nak sembunyikan perasaan. 
Terimakasih yang pernah lihat aku menangis. Wah ganjilnya statement, hihihihihihi.
That's my disability. I cry too, people. Everybody does. 
Only that I do it in my own way. 
Urgh.
Reality hurts man. 
You're surrounded by able people while you are discreetly disable. That's me. 
Accepting reality; it hurts. 

Setiap yang terjadi ada hikmahnya, dan hikmahnya sama ada kita bakal ketahui atau kita takkan ketahui hingga ke akhirnya. Usaha, tawakal, dan redha InsyaAllah. 
-by anonymous.  



May peace be upon you.

24 May 2011

Ini tidak adil.

Kami mahu bersama sehingga ke akhir semester,
Tak mahu berpecah, tak mahu walau seorang pun pergi.
Sebab kami sudah rapat bagai kuku dan daging.
Macam adik-beradik.
Sisters.
:(

Ahli 11-01-08,
InsyaAllah semester depan kita jumpa lagi, sumpah rindu kalian.
Siapa rindu, sila angkat bantal dan ketuk kepala sendiri kuat-kuat.
Lebih afdhal minta orang lain yang berstamina tinggi untuk ketukkan. :)

Oh.

Kehadapan Pentadbiran Unit Kediaman Desasiswi KPTM Kuala Lumpur,

Jangan sesuka-hati buat rules baru tanpa pengetahuan daripada penduduk Desasiswi terlebih dahulu. Tolong jangan menyusahkan dan membuat pertuduhan melulu sesuka hati, kerana yang membayar yurannya kami, bukan anda. Dan seandainya ada pertukaran terhadap sistem pembahagian rumah, sila warwarkan info tersebut terlebih dahulu agar senang kami membuat mogok. Bukan kami tidak bersyukur, tetapi kami tidak puas hati

Rasanya inilah padahnya bila ada dua warden, dua-dua berikan pendapat bercanggah. Student keliru! Nak jadi warden ketiga lah macam ni. Cik Bibi, stay with us please, jangan lah pindah :/

Shah Alam.


Yaaaaay aku sudah selamat touch-down di Shah Alam! Woohoo! Siapa tak suka, balik rumah sendiri. Lepas berbulan aku nantikan saat ni. Serious tak sangka langsung, masa cepat sangat berjalan. Pergh sungguh, aku bersyukur sekarang cuti; sebab aku penaaaaat! Penat dengan semua drama, semua hantu, semua peraturan, so just in time! I'm back home baby, in the cradle of my beloved family and home in Shah Alam. Ngeee :DDDD Seronok! So what's the deal now? Nak hangout puas-puas dengan mai beloved sisters from the  different motherrrrrrrrs! (; Amirah Syahirah Amir Hisham & Asiah Khairuddin. That's gonna be my activity untuk minggu ni, lepas tu next week? Amirah dah fly to Kelantan, Asiah gonna be busy :'(( oh beby. 

...........BOSAAAANNNNNNNNNHHHHHHHHHHHH.........................


I'mmaBe I'mmaBe. Nak kerja, memang tak. Sumpah kemalasan, ingat nak duduk rumah je. Kalau kerja, nanti jadi macam dulu. Duit poket yang mama bagi lagi banyak dari gaji, ah malas ah. Baik tolong mama jaga anak kucing ^_^ ngeeeee. Ngehh. Gi men"ca-pub" ke kat mana-mana kan. Kira bulu kat badan Romie/Julie ke. Haaaaa. Masyuuuuuk!

OKAY FINE, TAK.

But sumpah I'm gonna miss Semester 1. I'm still excited dah dapat habiskan my first sem dengan lancar Alhamdulillah. Lepas terkandas sebentar masa di UiTM dulu. ABEFTADILUUUUUU. (Ability; Effort; Task-Difficulty; Luck!) Haha saiko, memang saiko. Haha sekarang aku bangkit. Recently aku selak balik drawings and workshops yang pernah aku buat masa jadi LADS dulu, aku terfikir. Kalau semangat yang aku ada sekarang, aku ada dulu, mesti now aku dah second semester at UiTM. But hell no, I don't have that soul before. WHY????!!! Malas sembang panjang dengan ko Man, mak aku kirim roti ni. Aku lemah dulu supaya sekarang aku kuat. Plus, if tak ada yang dulu yang sekarang pun haruslah tak ada jugak :) InsyaAllah semua aku jadikan pengajaran. Malaslah aku nak ulang sejarah lama. Syaitan je semua tu, nak tarik aku masuk lubang balik. Kau pehal? Nak cari pasal? Marah ni marah ni.

"When Satan reminds you of your past, remind him of his future"

Aku tahu. Memang susah nak bangkit bila your soul macam dah kena tarik, macam muka dah ditaikkan. Eeeeeh busuk. 0_0- Aku pernah berada di situ, sebab macam-macam hal atas kebodohan diri. Ah, chill lah. Handle with care, kita semua fragile. Siapa lagi nak handle, kalau barang broken siapa nak beli? Cer pikir. Betul kan? Sendiri mau ingatlah, pasang protection around yourself. Handle sendiri. Pasang CCTV, pasang benda yang bubble wrap tu around yourselves, letak bantal kat bontot, pakai helmet, and so on. 

!!!APENDEEEEE SEYHHH AKU MEREPEK!!!

Anyways, you get my point kan. Kalau jatuh, maybe a little bit torn here and there. Tapi tak damaged permanently. Lagipun kita ada channel yang kuat, kita orang Islam jarang damagekan diri sendiri. Sebab bila kita ada 2-4-4-3-4, kita selamat. BETOWL TAKS KAWANS KAWANSSSSHHH???? Betul lah tu John. Betul kan betul kan betul kannnnn? John... John...

Bubble wrap. Benda yang suka korang pop-pop tu. Hahahhahahahhaha I LIKE THIS STUFF XD

Apa-apa pun. We always get each other's backs kan. Kalau sakit naik atas, Kak Limah kata. Kalau kau buat-buat sakit, siap kau. APA AKU MEREPEKKKKK! Yang penting, aku dah sampai shah alam. 
Oh oh and kepada rakan dan taulan, Mak Jah, Pak Aji, Long Senah, Tok Pudin, kepada semua, saya insomniaaaaaa! Tau kan insomia tu apa. 

    in·som·ni·a
    noun /inˈsämnēə/ 
    1. Habitual sleeplessness; inability to sleep


Hah. So how? Akibat time final tidur lewat sungguh, hmm inilah jadinya. Mata ni degil. Degil ya amat! When I'm damn tired pun sure bangun pukul 2.00am, and I'mmaBe Insomniac. Adoh, ni cite apa niiii. Wa pun talak tahu maaaa. Wa sulah manyakk penat wooo. Wa tutup mata wa shutdown lepas subuh je la maaaa. Wa sungguh sedehhhhh.


HAHAHAHA XD Nyahh aku rasa aku banyak mencarut dah harini nok. Ko paham ke dak ko pikir la sendirie.

Toodles!

May peace be upon you.

14 May 2011

Ah yes.

Yes sebagai manusia memang aku ada khilaf.
Banyak sangat.
Cermin diri sendiri tu muna.
Kau cuma hamba.
Hamba tak guna.

"Jadikan aku untuk selamanya, hambaMu yang selalu bertaubat"

Amin.

T_T

Okay dah habis dah drama Melayu saya. Apa di atas yaw. Nuthin much lah kan, just been here and there. Answering final papers and faint at the end of the day thinking of what my score would be. Ah tapi kau selalu jugak bilang muna, jangan pikir benda belum jadi. So lek lek luuuu kay. Apape jadik, kita backup..... HAHA!

Paper ada lagi empat. Four, four, four. Two minor subjects and two heavy ones. 
ARGGGGGGH!
SO WHAT ARE YOU DOING, MUNA?! BLOGGING?

Lepaskan stress yaw. Kita chill macam Tumulak allrightttttt?

Chills lahs sangatssss.

Anyways, EdPsych dah study, Grammar menakutkan. Reading/Writing I just have to do a lot of focusing and no careless mistakes masa jawab paper. And Listening/Speaking I have to focus more on International  Phonetic Alphabet System. Apew tuw??? Ewwww! Menakutkan gak lah kan. No not really I'm just over-reacting. Hahaha smooth sailing je. Mama suruh be positive, ni positive sangat ni... Risau aku tengok ko muna. Ngeh ngeh ngeh (: Apa apa pun kan, aku nak stadi elok-elok. Molek-molek. Please I can't let my dad down for the second time. Perih aku pikirkan. 

Dahla bye semua.
May peace be upon you.

Blog serabut.

Saya mahu buat baru.
Dah baru dah pun.

84 posts, deleted.